Monday, February 10, 2014

Pari päivää sitten ei niin kaukaisessa galaksissa...


Hei. Lauantaina oli Nurmijärven pääkirjastolla (siis mitä ihmettä, tällänen peräkylä) joku Star Wars tapahtuma, jonne ilmaantui Star Wars -hahmoiksi pukeutuneita tyyppejä. Olihan sitä pakko mennä katsomaan pikkuveljen kanssa. Paikan päällä oli ihan hirveästi porukkaa, melkein ahdisti nähdä Nurmijärvellä niin paljon ihmisiä samassa paikkassa. :D

Ei jaksettu kauaa olla, vaikka olisihan kuva Dath Vaderin kanssa ollut ihan hiton cool. Jonoa oli senverran, ja suurinosa jopa mun ala-asteikäistä veljeäni nuorempia. Voitte kuvitella että fiilis oli hieman awkward, kun ympärillä on vain aikuisia ja pikkulapsia. Myöskin huono sisävalaistus ja kännykän kamera, tuskin olisi edes julkaisukelpoista materiaalia syntynyt. :D Veljestä saatiin yksi kuva Boba Fettin kanssa, jonka luokse ei jonoa ollut niin paljoa.

Kyseessä oli hyväntekeväisyysjärjestö Nordic Garrison, jonka sivuilta tsiigailin, että hommaan voi liittyä kunhan on 18 ja omistaa tarkat kriteerit täyttävän Star Wars pahiksen asun. Olisko edes siisti juttu pukeutua SW-kuteisiin ja ilahduttaa lapsia (ja meitä vanhempiakin faneja heheh).


Illemmalla lähdin stadiin näkemään pikaisesti Emmiä, oli tosi kiva nähdä! Tykkään tutustua uusiin ihmisiin, vaikka aina iskeekin semi kova kuumotus ennen tapaamista, vaikka aika monia netin kautta tuntemiani ihmisiä olen tavannutkin.

On se ihanaa nykyään kun on internet ♥. Silloin joskus kun mun vanhemmat oli nuoria, ei ollut mahdollisuutta esimerkiksi etsiä samanhenkisiä ihmisiä joihin tutustua. Tottakai netissä on omat varjopuolensa, mutta kyllä mun mielestä esimerkiksi Facebook helpottaa elämää niin paljon, etten vaihtaisi sitä pois. Toivon myös, että koulujärjestelmä vihdoin alkaisi oikeasti hyödyntää kaikkia internetin tuomia mahdollisuuksia. Tottakai tietyt asiat pitää osata ulkoa, mutta on ihan älytöntä alkaa opettelemaan jokaista vuosilukua yms nippelitietoa ulkoa, kun sen voi nopeasti tarkistaa Googlesta. Sitten jos sitä esimerkin vuosilukua oikeasti tarvitsee ja joutuu hakemaan useampaan kertaan, jää se lopulta päähän. Näinollen oppisi ne asiat, joita oikeasti tarvitsee.

Älkää käsittäkö väärin, tottakai asioita täytyy myös opetella ulkoa ja tietty yleissivistyksen taso olla. Mun mielestä vaan Suomen koulujärjestelmä laahaa perässä nykyajan mahdollisuuksia hyödyntämättä. Tietenkin ymmärrän ettei resursseja välttämättä ole, ja onhan Suomen koulujärjestelmä yksiä maailman parhaita, että en nyt sitten tiedä onko muaalla tämän asian suhteen paremmin.


Asiasta toiseen. Ihan kakkaa että joka vuosi tähän aikaan iskee ahdistus ja masentuneisuus. Yleensä noi alkaa pikkuhiljaa helpottaa hiihtoloman jälkeen. Ei nyt välttämättä mitään sen vakavempaa ja yleensä tämä on parissa viikossa ohi. En tiedä onko muillakin tähän aikaan vastaavia fiiliksiä, ainakin musta tuntuu että esimerkiksi blogit joita luen, ei ole päivittyneet samaan tahtiin kuin normaalisti. Toki kyse voi olla muistakin kiireistä, monella kun alkoi esimerkiksi kirjoitukset.

Mutta kyllä tää tästä, ei mulla mitään hätää. :)

Postauksen kuvat on muokattu Pixlr Expressillä kuten yleensä, innostuin vähän Star Wars hengessä leikkimään galaxikuvioilla. Oli "pakko" laittaa kuvat tolleen tuplana, koska niistä olisi muuten tullut liian pitkiä ja isoja blogiin.

~ Heidi

4 comments :

 1. Voiei,sun blogi on upee :3

  ReplyDelete
 2. "jokaista vuosilukua yms nippelitietoa" ei mun mielestä ainakaan meillä pakotettukaan opettelemaan, musitelisin että meidän hissanope nimenomaan sano että "jos ette musita vuotta, älkää lähtekö arvailemaan" ja mie sanosin että lukio muutenkin painottaa syy-seuraussuhteita ja tällästa yli pelkkien vuosilukujen
  --
  Ja jos oikeen yrittäis, niin jaksaisko kokonaisen viikon Star Warsia? Tyyliin alottaa lauantaina täysmaratoonamisen ja päivät menis tällee:
  la: I-IV, menee su yön puolelle (kuten teidämme)
  su: TCW leffa
  ma-pe: TCW kaudet 1-5, yks kausi päivässä, ja kun yhessä kaudessa 22 (vikassa 20) jaksoa niin se menee alle 9 tuntiin et vois alottaa vast keksipäivältä ja silti loppuis järjelliseen aikaan
  taukoja tosin en laskenu mukaan
  ja jos yrittäis tollee jaksoja maratoonata ni pitäiskö ne tehä kausi kaudelta vai aikajärjestyksessä niiku leffatki?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin no kyllä meillekkin lukiossa sanottiin että ei tarvitse opetella kaikkia, mut kyllä niitä silti liikaa mun mielestä pitää osata. :D Mun päähän kun ei oikeasti jää edes ne tärkeimmät, nolottaa sanoa etten muista millon maailmansodat oli tai Suomi itsenäistyi, vaikka hissa kiinnostaakin. Heh sensijaan jää päähän suosikkilevyjen ja -elokuvien ilmestymisvuodet, no mut tälläselle keskittymisongelmaiselle toi on ihan tyypillistä. :D

   Hmmm, eipä toi kai liikaa ole, oonhan mäkin katsonut joskus Lostin 4 kautta kahdessa viikossa. En nyt muista paljon siitä tuli, mut mulla oli kyllä päiviä kun katoin vähemmän. Jos vaan jaksat niin siitä vaan, Star Warsista ei voi saada yliannostusta. :D Mut ite kattosin eka leffat 1-6 ja sit TCW:t kausittain, sinänsä TCW-leffan vois ujuttaa episodi kakkosen ja kolmosen välii mut riipuu vähän miten se ykköskausi alkaa.

   Delete

Mini Rage Face Vendetta Smiley