Tuesday, September 1, 2015

Asnières-sur-Seine

Hei! Mä aina sanon kaikille, että olen au pairina Pariisissa, mutta tarkemmin määriteltynä mä asun Pariisin esikaupunkialueella kunnassa nimeltä Asnières-sur-Seine (usein vain pelkkä Asnières), jonka sijainti näkyy kartassa punaisella (kuvasta kiitos Google Maps). Nimi juontaa Wikipedian mukaan juurensa keskiaikaisen latinan sanaan, joka tarkoittaa aasifarmia. :D

Suomeen verrattuna ainakin tässä Pariisin ympärillä on paljon todella pieniä kuntia, Asnièreskin on pinta-alaltaan vain 4,82 neliökilometriä. Aivan Pariisin keskutaan on linnuntietä matkaa noin 8 kilometriä, junalla matka taittuu kymmenessä minuutissa. Juna-asemakin löytyy viiden minuutin kävelymatkan päästä, joten kuten aiemmin arvelin, matka keskutaan taittuu alle puolessa tunnissa.

Varsinainen Pariisihan on kartassa tuon ympyränmuotoisen tien sisällä, joka muistuttaa vähän Helsingin kehiä (paitsi että on paljon isompi). Sen ympärillä on esikaupunkialue, joka jatkuu aika pitkälle. Esikaupunkeihin kuuluu niin rikkaita kuin köyhiäkin alueita, Asnières on ilmeisesti aika varakasta aluetta, ainakin näitä taloja katsomalla. Ympäristö mun asuinpaikassa on rauhallista ja todella kaunista, nää talot on ainakin suomalaiseen arkkitehtuuriin tottuneena aivan upeita. Alla kuva joka antaa vähän esimerkkiä:


Tähän väliin mun on pakko sanoa, että vaikka tulenkin varmasti kehumaan paljon ja vertaamaan Ranskaa Suomeen, ei se silti tarkoita että mitenkään vähättelisin Suomea, tai olisin sillai "siis hyi joku Suomi on niin kauhee, ulkomail on kaikki paremmin <333<3" :D Kaikissa maissa on varmasti puolensa, jotkut asiat on paremmin toisissa maissa. Lisäksi monet asiat on hyvin pitkälti mielipidekysymyksiä mistä itse tykkää. Tottakai nyt kun olen täällä, tulee kehuttua Ranskan hyviä puolia Suomen sijaan. En vain halua että kukaan saa väärää kuvaa, koska mua itseäni ärsyttää suunnattomasti sellaiset ihmiset jotka tyyliin viikon turtistikohde-pakettimatkan jälkeen on haukkumassa Suomen pystyyn ja kuinka ulkomailla on niiiin paljon parempaa, vaikka eivät edes ole nähneet oikeata puolta kyseisestä maasta.

Kuten jotkut mun kaverit tietävätkin, mulle esteettisyys on tärkeää. Mä nautin suuresti kauniista asioita, ja saatan joskus viettää tunteja netissä selaillen kauniita kuvia. Älkää käsittäkö väärin, mä en ole pinnallinen. Ihmisissä sisäinen kauneus menee aina ulkoisen edelle, eikä ihmisten ulkoisella kauneudella ja silmää miellyttävyydellä ole väliä kuin jonkinverran seurustelukumppania valitessa. Mulle siis tämä ranskalainen arkkitehtuuri on oikea unelmien täyttymys, nautin suuresti siitä että saan kävellä kauniissa ympäristössä. Lisäksi mun on pakko mainita, kuten ehkä tiedättekin mä pelaan vieläkin Sims 2:sta. Oli hauska huomata, että tän mun perheen talon sisustus on ihan kuin jostain mun Sims-talosta, myös monissa taloissa näkyy samanlaisia ikkunoita ja ovia kuin mitä mä suosin Simssissä. :D Mä en ole edes tehnyt tätä mitenkään tietoisesti, mulla kun ei ole oikeasti ollut juurikaan tietoa minkälaista Ranskassa on ennen tätä.


Tämä nyt on ihan turha kuva mutta tämä ikkuna on musta vain niin söpö. ♥ Tälläisiä kaikkia kivoja pieniä yksityiskohtia löytyy taloista paljon. Tykkään myös miten täällä suositaan lämpimiä sävyjä talojen ulkopuolissa, sekä kaikenlaisista kasveista ja köynnöksistä mitä löytyy monista taloista ja pihoista. Se saa ympäristön näyttämään mukavalta ja kodikkaalta.

Loppuun vielä, tehtiin viime perjantaina illalla host-äidin ja perheen tyttären kanssa autoreissu Pariisin keskustaan, katseltiin nähtävyyksiä ihan vaan autosta Eiffel-tornia lukuunottamatta. Mä olin koittanut pitää odotukset tosi alhaisina etten kärsisi Pariisi-syndroomasta, mikä oli kyllä kannattavaa. Mun fiilis oli ihan yllättynyt, kun kaikki oli niin upeeta ja kaunista. Joku mun kaveri oli sanonut, että "ei se Eiffel-torni nyt ole edes kovin iso tai hieno", joten se todella yllätti mut koollaan ja upeudellaan. Oli oikeasti aika käsittämätön fiilis seistä sen juurella ja ajatella, et täälläkö mä oikeasti olen. Satuttiin paikalle just hyvin kun noi valot meni päälle, joten sain tehtyä teille hienon gifin. :)

10 comments :

 1. Anonymous1/9/15 20:43

  Onpa kiva kun postailet taas :) Laita vaan mahdollisimman paljon ihan käytännön jutuistakin postausta jos jaksat, sellainen kiinnostaisi! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo! Ajattelin just et koitan kirjottaa ihan vaan perusjutuistakin, koska ainakin mua olis kiinnostanut lukea paljon ihan vaan käytännön asioista. :)

   Delete
 2. Hieno juttu että oot viihtyny, oliskin ollut kauheeta jos perheessä olis ollu vaikka riiviöitä lapsia :D Laita paljon kuvia! Ymmärrän ettet ehkä toisten kodissa viitsi kuvata, mutta muuten. Ja muakin kiinnostaa ihan kaikki normaalit asiat mitä teet päivän mittaan, sillä itselläkin pyörinyt mielessä au pair hommat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha joo. :D Toki! Ja kyllä mä täälläkin voin varmasti jotain yksityiskohtia kuvata, tai mun huonetta, kunhan en mitään sellasta kokonaiskuvaa tai taloesittelyä laita. Teen jossain vaiheessa yksityiskohtasen postauksen mun tyypillisestä päivästä, mut ootan vähän että alan eka tottua tähän arkeen. :)

   Delete
 3. Moi! Mä asun 9eme'ssä! Missä kielikoulussa tuut olemaan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei mähän olin eilen ihan sun hoodseilla, mun junat tulee Saint-Lazarelle ja liikuskelin siinä lähiypäristössä. :D Meen ilmeisesti Campus Languesiin, selvitellään täs viikonloppuna hostmomin kanssa näit juttuja.

   Delete
  2. Mä asun ihan siinä aseman vieressä, 1 korttelin päässä :D mut ei paha! Täs 9eme'ssä kuitenkin on hirveästi kaikke tehtävää ja nähtävää.
   Okei, mä menen L'ecole l'étoile'en. Tosta talon edestä menee suora bussi sinne. :)

   Delete
  3. Kävikin niin että Campus Languesilla oli täyttä, joten meen sittenkin tonne samaan sun kanssa! Se koulu on kyl tosi nätillä alueella, eikä mee mullakaan kauaa matkaan. :)

   Delete
 4. Ja ootko jo liittyny "suomitytöt Pariisissa" fb-ryhmään? Jos siis muita suomalaisia nuoria kiinnostaa täällä tavata.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo oon, joitakin on tullu myös nähtyä. Lisäks mulla on täs melkeen naapurissa pari aupairkaveria. :)

   Delete

Mini Rage Face Vendetta Smiley