Saturday, July 9, 2016

Tour Montparnasse


Hei! Päätettiin käydä Mihaelan vierailun aikana Montparnassen tornissa. Eiffel-torni olisi myös houkutellut, mutta lopulta päädyimme tähän vaihtoehtoon. Eiffeliin jonot ovat usein pitkiä, se on kalliimpaa ja huippu ei ole aina auki. Olen kuullut myös Pariisilaisten vitsailevan että Montparnassen torni on ainoa paikka mistä ei näe kyseistä rakennusta pilaamassa Pariisin maisemaa haha.

Tour Montparnasse on 60-luvun lopulla rakentamaan aloitettu, 58-kerroksinen,  209 metriä korkea pilvenpiirtäjä. Joskus noihin aikoihin oli vallalla ajatus että jokaisessa modernissa kaupungissa on oltava pilvenpiirtäjiä, mutta torni sai osakseen niin paljon kritiikkiä että kaksi vuotta sen rakentamisen jälkeen yli seitsemänkerroksisten talojen rakentaminen kiellettiin Pariisissa. Olen kyllä ihan samaa mieltä, hiton rumahan tuo on eikä sovi Pariisin maisemaan ollenkaan. Harmi että olin niin keskittynyt kuvailemaan maisemia huipulta, etten muistanut ottaa kuvaa itse tornista ollenkaan.
Me maksettiin lipuista 12 euroa henkilöä kohden eikä jouduttu jonottamaan ollenkaan. Suosittelen menemään paikalle ennen auringonlaskua, niin ehtii nähdä näyn valoisalla ja pimeällä. Meidän päästessä huipulle alkoi tosin jo hieman hämärtämään, mutta se ei haitannut. Oli tosi jännää kun välillä oli paljon pimeämpää ja yhtäkkiä taas valoisampaa, välillä tosi sumuista mutta yhtäkkiä taas kirkasta. Musta Eiffel-torni oli aika hienon näköinen, se ei ollut vielä syttynyt koska ulkona ei ollut tarpeeksi pimeää mikä tuntuu hassulta, koska omasta ikkunastani katsoessani se syttyy vielä ihan valoisan aikaan.

Pakkohan sitä oli oluet noissa maisemissa nauttia, olin odottanut jotain hirmuhintoja mutta maksettiin alle kuusi euroa stobesta mikä ei ollut paha ollenkaan. Bongasin muuten mun kodin ja jopa mun ikkunan, alempana olevassa kuvassa aikalailla Luxembourgin puiston kulman ja Saint Sulpicen kirkon välimaastossa. Kokonaisuudessaan tämä oli mun mielestä mukava kokemus ja näkymät upeita, suosittelen tosissaan harkitsemaan tätä Eiffel-tornissa vierailun sijaan!4 comments :

 1. Ompa tosi kivoja kuvia upeista maisemista! :)

  ReplyDelete
 2. Tämän tornin lisään nähtävyyslistaani, kun joskus päädyn Pariisiin. Komeat maisemat, aina niin ihana Pariisi.

  -Vilma
  www.eisenenem.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa! Niin on, Pariisi on vieläkin pelkkää rakkautta vaikka vuosi on täällä jo vierähtänyt.

   Delete

Mini Rage Face Vendetta Smiley